Κυριακή, 14 Απριλίου 2019

Το World Outdoor Gymnastics Gala (WOGG) στις 7 Ιουλίου στην ΑθήναΣτο στάδιο που διεξήχθησαν οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες, στο Παναθηναϊκό Στάδιο, θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουλίου 2019 μία καινοτόμος διεθνής αθλητική - πολιτιστική διοργάνωση. Πρόκειται για το WOGG (World Outdoor Gymnastics Gala), στο οποίο Ολυμπιονίκες από όλο τον κόσμο και τα μέλη των εθνικών μας ομάδων από την ενόργανη, τη ρυθμική και το τραμπολίνο θα παρουσιάσουν τα προγράμματά τους σε ένα event γεμάτο εκπλήξεις, πρωτοπόρο όχι μόνο για τα ελληνικά αλλά και για τα παγκόσμια δεδομένα.

Είκοσι πρωταθλητές και πρωταθλήτριες από 20 χώρες θα αναμετρηθούν στο WOGG με τον τέλειο ψηφιακό εαυτό τους, την αρτιότερη εκδοχή του αγωνιστικού τους προγράμματος, τον WOGGATAR. Ανάμεσα σε αυτούς θα βρίσκονται οι Λευτέρης Πετρούνιας, Βασιλική Μιλλούση, Βλάσης Μάρας, Βαρβάρα Φίλιου, Νίκος Ηλιόπουλος, Λίλα Κασάπογλου, Απόστολος Κουταβάς και Ευαγγελία Πλυτά που είναι και οι πρώτοι Gold Ambassadors του event.

Ο Γενικός Γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής του World Outdoor Gymnastics Gala, κος Ιωάννης Πάνου, ανάμεσα στους Λευτέρη Πετρούνια, Νίκο Ηλιόπουλο και Βασιλική Μιλλούση, στο event που πραγματοποιήθηκε στο Καλλιμάρμαρο για την προαναγγελία του WOGG 

«Η διοργάνωση έχει ως στόχο την ενίσχυση της Ελληνικής Γυμναστικής και πάνω από όλα την ενίσχυση των Ελλήνων αθλητών στην προετοιμασία τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του «Τόκιο 2020». Ως εκ τούτου, μετά την ολοκλήρωση του αγωνιστικού προγράμματος, θα πραγματοποιηθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο, μια δεξίωση φιλαθλητικού χαρακτήρα για 1000 VIPs με τιμή πρόσκλησης 100 ευρώ. Τα έσοδα αυτής της δεξίωσης θα διατεθούν στην Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία για την στήριξη των Εθνικών μας Ομάδων. Επίσης θέλουμε να αποδείξουμε στο παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα ότι η Ελλάδα μπορεί να φιλοξενήσει και πάλι μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις. Η εικόνα των αθλητών μέσα στο Καλλιμάρμαρο θα «ταξιδέψει» σε όλο τον κόσμο και θα διαφημίσει τη χώρα μας με καινοτόμο τρόπο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία και την Περιφέρεια Αττικής για την υποστήριξή τους σε αυτό το σπουδαίο εγχείρημα καθώς επίσης και τον «χρυσό» μας χορηγό Stoiximan και τον «αργυρό» χορηγό μας, την Odeon», δήλωσε ο Ιωάννης Πάνου, Γενικός Γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής του World Outdoor Gymnastics Gala.

Ήδη, το ενδιαφέρον από κορυφαίους αθλητές της παγκόσμιας γυμναστικής είναι τεράστιο. Μέχρι τώρα έχουν επιλεγεί για να παρουσιάσουν τα προγράμματά τους ενώπιον του ελληνικού κοινού ο γνωστός από τις αθλητικές του κόντρες με τον Βλάση Μάρα, ο Φάμπιαν Χαμπίχεν (Γερμανία), με τρία μετάλλια από Ολυμπιακούς Αγώνες (1-1-1), εννέα από παγκόσμια πρωταθλήματα (1-2-6) και 11 από ευρωπαϊκά (6-2-3), ο Βραζιλιάνος Αρθούρ Μαριάνο (χάλκινο μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους στους Ολυμπιακούς του 2016), ο Μανρίκε Λαρντουέτ από την Κούβα (δευτεραθλητής κόσμου στο σύνθετο ατομικό και 3ος στο μονόζυγο στα παγκόσμιο του 2016, με πολλές διακρίσεις σε παν-αμερικανικά πρωταθλήματα), η Οκσάνα Χουσοβίτινα από το Ουζμπεκιστάν (1-1-0 από Ολυμπιακούς, 3-4-4 από παγκόσμια, 1-2-1 από ευρωπαϊκά, 0-3-1 από παν-ασιατικά πρωταθλήματα ενόργανης), η Μελιτίνα Στανιούτα από τη Λευκορωσία (0-5-9 σε παγκόσμια ρυθμικής, 0-5-5 σε ευρωπαϊκά, και 0-1-3 στους Ευρωπαϊκούς του 2015), η πρωταθλήτρια ρυθμικής του Ισραήλ Ντέτα Ριβκίν (3η στο στεφάνι στον κόσμο και δεύτερη την Ευρώπη το 2011, και 3η στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του 2015) κ.α. Η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί από το παιδί - θαύμα της κυπριακής ενόργανης Μάριο Γεωργίου.

   
«Ειδική» θα είναι η αποστολή όσων βρεθούν στις 7 Ιουλίου στις κερκίδες του ιστορικού σταδίου. Οι φίλαθλοι δε θα περιοριστούν στον ρόλο του θεατή αλλά θα είναι αυτοί που θα κρίνουν την απόδοση των αθλητών και, μέσω των κινητών τους, θα ψηφίσουν τους αθλητές που θεωρούν ότι εκτέλεσαν με τον καλύτερο τρόπο τα προγράμματά τους. Οι ψήφοι θα μετατρέπονται σε ευρώ και μέσα από αυτή τη διαδικασία θα διαμορφωθούν τα τελικά χρηματικά έπαθλα τα οποία θα είναι τα υψηλότερα στην ιστορία της παγκόσμιας γυμναστικής.
Παρουσιαστής του event θα είναι ο Γιώργος Καπουτζίδης και συμπαρουσιαστής ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παρκούρ Δημήτρης Κυρσανίδης.

Το WOGG αποτελεί μία πρωτοποριακή ιδέα και γι΄αυτό το έχει αγκαλιάσει η παγκόσμια οικογένεια της γυμναστικής. 

Στο WOGG οι θεατές θα ζήσουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία, θα εκπαιδευτούν, θα κρίνουν, θα ψηφίσουν και θα είναι αυτοί που θα μοιράσουν τα έπαθλα στους αθλητές. Οι συντελεστές του Γκαλά ετοιμάζουν ένα φαντασμαγορικό θέαμα με περισσότερους από 500 εθελοντές, σχεδόν 500 τετραγωνικά οθονών και άλλες πολλές εκπλήξεις. Το WOGG αποτελεί την γέφυρα μεταξύ των γνωστών μας physical sports και των επερχόμενων esports που πιθανόν να τα γνωρίσουμε καλλίτερα στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι το 2024.

Στις 7 Ιουλίου θα έχουμε την χαρά να δούμε από κοντά τεράστιους αθλητές, Olympians και Ολυμπιονίκες, ονόματα όπως ο Φαμπιάν Χαμπουχεν, Max Whitlock, Melitina Staniouta και άλλοι...Κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής της διοργάνωσης, σε ένα event, που θα διαρκέσει, σχεδόν, πέντε ώρες θα προβληθεί η ελληνική γυμναστική ενώ μετά την ολοκλήρωση του θα ακολουθήσει δεξίωση για 1000 άτομα και τα έσοδα θα διατεθούν στην Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία με στόχο να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα οι αθλητές μας εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. «Ετοιμαζόμαστε όλοι για το μεγάλο Gala. Αθλητές που έχουν αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες θα αντιμετωπίσουν τους εαυτούς τους. Μέσω της τεχνολογίας θα προσπαθήσουν να ξεπεράσουν τις επιδόσεις τους», τόνισε η αντιπρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας Ηρώ Ορφανού.

Ήδη, έχει αρχίσει η προπώληση εισιτηρίων από τη www.viva.gr. Χρυσός χορηγός (Gold Partner) της διοργάνωσης είναι η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία διαδικτυακού στοιχηματισμού Stoiximan, Trophy χορηγός η εταιρεία Κρητικός, Αργυροί χορηγοί (Silver Partners) είναι οι εταιρείες Odeon, Meizu & Mercedes Benz και Χάλκινοι χορηγοί (Bronze Partners) είναι οι εταιρείες, Achaia Clauss , Νίκη Εκδοτική & Ofarmakopoiosmou.gr.

Καλή επιτυχία
Μιχαήλ Ρωμανός